categorieen Menu
Categorieën
https://www.buzaglo.nl/nl/over-buzaglo/ons-verhaal
Zoek op naam, nummer, kenmerk...

Over Buzaglo

Ons verhaal

Sinds 1879 hofleverancier aan de fietsengroothandel in Europa

Een bijzonder bedrijf met een mooie historie en fijne relaties

 

In 1879 is de heer Buzaglo in Amsterdam begonnen in de huidenhandel en leverde o.a. leer aan de tassen- en schoenenindustrie. In de jaren ‘50 van de vorige eeuw is de tweede generatie Buzaglo zijn handel gaan zoeken in het Verre Oosten en kwam thuis met o.a. huishoudelijke artikelen, zaklampen, souvenirs, motorkleding, auto-, brommer- en fietsonderdelen. Als agent van diverse merken, wist de heer Buzaglo zijn handel overal in Europa te verkopen. Motorkleding naar Duitsland, speciale Japanse onderdelen naar Zwitserland, stempels naar Engeland, gereedschap naar Finland en iets dichter bij huis: kop en schotels aan Jaap Blokker en fietsbellen aan Gazelle. 50 jaar geleden, op 20 april 1967 overleed de heer Buzaglo tijdens een van zijn zakenreizen door een crash met het vliegtuig op Cyprus. Eén van de grootste vliegtuigrampen van die tijd. Het bedrijf is onder zijn naam voortgezet. In de jaren ’80 is Buzaglo verhuisd naar Weesp en voorraadhoudend geworden en is zich meer gaan specialiseren in met name fietsonderdelen en -accessoires. Begin 2000 zijn daar vouwfietsen aan toegevoegd. Na een groeiperiode in Weesp en de overname van een verpakkingsbedrijf in Mijdrecht, is er een nieuw pand neergezet in Almere, waar alle activiteiten zoals logistiek, verkoop en inkoop, design, service en verpakkingswerkzaamheden zijn ondergebracht. Klaar voor een mooie toekomst.

We houden alle processen van ontwerp tot aan verpakken onder controle. Ons team staat dagelijks klaar om te zorgen dat er in Europa veilig, comfortabel en betaalbaar gefietst kan worden. Het doet ons genoegen als ook u geniet.

Verpakkingsafdeling: We worden zelf gelukkig als het ook mooi verpakt zit

 

Of het nu gaat om een leuke bel of een zware standaard, we willen graag dat onze producten mooi het pand verlaten. Met onze leveranciers in het Verre Oosten en Europa, ontwerpers en verpakkingsafdeling in huis, werken wij aan en onze eigen productlijnen, maar ook aan die van andere aanbieders. Van een enkel product tot complete presentaties worden door ons verzorgd. Wilt u wat meer informatie over deze service, dan stoppen we even de machines en staan u graag te woord.